De kracht van Disruptie voor Dummies: Innovatieve tips voor duurzaam succes


Hoe Spiresolutions AI en Machine Learning gebruikt voor het creëren van succes voor MKB’ers!

Door: Angelique Toorians, 5 oktober 2023

Innovaties spelen een cruciale rol in het succes van zowel kleine als middelgrote ondernemingen (MKB-bedrijven). Als MKB’er beschik je vaak over beperkte middelen en ondervindt stevige concurrentie, terwijl verandering onvermijdelijk is. De enige mogelijkheid om door te kunnen groeien en duurzaam te kunnen (blijven) ondernemen is innovatie!

Hier zijn enkele belangrijke IT innovaties die het succes van MKB-bedrijven zullen stimuleren:

Cloud Computing

Cloud Services bieden kosteneffectieve toegang tot krachtige IT-resources. Als MKB-bedrijf kun je kosten besparen door het gebruik te maken van cloud-gebaseerde oplossingen zoals de opslag van data en het gebruik van slimme software-applicaties. De kosten voor een eigen IT-infrastructuur zijn lager terwijl de schaalbaarheid van je bedrijf groter wordt. Je wordt flexibeler en loopt minder risico’s.

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning

AI en Machine Learning Tools helpen bij de automatisering van taken zoals: sales engineering met o.a. budget en doorlooptijd calculaties, inkoop beheer, planning, gepersonaliseerde klantervaringen met chatbots, of innovatieve analyse- en advies tools voor het verkrijgen van inzicht en overzicht.

IoT (Internet of Things)

IoT-producten worden vooral ingezet voor het monitoren en optimaliseren van diverse aspecten in de bedrijfsprocessen. Zoals bijvoorbeeld het tracken van voorraden, of het monitoren van de prestaties van installaties. Maar er zijn ook intelligente logistieke tools waarmee je kosten kunt besparen en de efficiëntie in de bedrijfsprocessen kan worden verbeterd.

Maatwerk

Met behulp van data-analyse tools en AI kan je als MKB-bedrijf producten en diensten op maat leveren. Op grond van AI gegenereerde historische feiten kun je gepersonaliseerde producten en diensten leveren en kun je je onderscheiden van jouw concurrenten en een solide klantenbasis opbouwen.

Tools voor werken op afstand

De COVID-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van tools voor werken op afstand in een stroomversnelling is geraakt. Het gebruik van online meetings, maar ook applicaties voor projectbeheer en andere samenwerkingstools worden steeds meer ‘de norm’. Eén software systeem met één dataset waar iedereen in jouw bedrijf mee werkt en dat overal en altijd bereikbaar is, is het ideale scenario. Alle gegevens zijn altijd up to date of je nou thuis zit, bij een klant of in de productiehal bent.

3D Printing of CAD Platform

3D printing is een andere innovatieve tool waarmee je een hoop tijd en geld kunt besparen. Of een CAD Platform waarmee je snel en accurate prototypes of maatwerk producten kunt (re)produceren. De doorlooptijden verminderen enorm en de productiekosten zullen een stuk lager zijn. Dit is vooral waardevol voor industrieën zoals productie en fabricage.

Data Analyses

Dit is misschien wel één van de meest gebruikte en bekendste methodes in het gebruik van AI en Machine Learning. Tools voor het analyseren van data waardoor je op grond van (historische) feiten, weloverwogen beslissingen kunt nemen, markttrends kunt identificeren en jullie bedrijfsactiviteiten kunt optimaliseren.

Spiresolutions

Ons Spire Essentials Private Cloud Platform biedt alle bovenstaande innovaties. Het systeem is toekomstbestendig en ontwikkelt AI-gestuurde Building Blocks. Jouw Private Cloud Platform bouwen we samen met jou en het wordt volledig afgestemd op jullie eisen, wensen en behoeften. Het grote voordeel van het Spire Systeem is dat het schaalbaar en flexibel is. Wij bieden maatwerk!

Als je als MKB-bedrijf duurzaam en succesvol wil zijn zul je een cultuur van innovatie moeten omarmen en voortdurend op zoek blijven naar nieuwe mogelijkheden om jullie  producten, diensten en activiteiten te verbeteren. Met het Spire Essentials Private Cloud Platform kun je je snel en eenvoudig aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, je blijft de concurrentie voor en groeit door.

Supernova Challenge competitie op GITEX

Spiresolutions neemt deel aan aan de Nova Superstar Challenge op het 'Expand North Star' evenement op GITEX. Daar pitchen wij onze innovatieve AI Generatieve Building Blocks.

Geïnteresseerd hoe we jullie kunnen helpen, maak dan vrijblijvend een afspraak of boek een consult met één van onze medewerkers. Onze drive is het ondersteunen en creëren van innovatieve oplossingen voor MKB-bedrijven. We willen graag samen met jullie uitzoeken hoe we jullie bedrijf kunnen laten groeien en slagen.

SpireSolutions - Digital Transformation Made Easy

Reacties

Populaire posts van deze blog

AI Powered Software Systeem: De Totale Gamechanger!

Agile Service Management: geen hype, maar een noodzaak voor succes!

Software Chaos: wanneer systemen falen, zijn de gebruikers de dupe