Belachelijk: je bedrijf moet zich aanpassen aan jullie software-systeem


Voordelen Private Cloud Platform vs Cloud Platforms

Door: Angelique Toorians, 23 augustus 2023

In de voortdurend evoluerende wereld van bedrijfstechnologieën is het aanpassen van je bedrijf aan een nieuw software-systeem vaak een uitdagende taak. De noodzaak om operationele processen te herstructureren en personeel te trainen kan soms als een zware last aanvoelen. In dit tijdperk waarin flexibiliteit en efficiëntie cruciaal zijn, kan deze overgang echter de deur openen naar onverwachte kansen en verbeteringen.

In het streven naar vooruitgang heeft Spire een geavanceerd Software Systeem ontwikkeld dat bedrijven in staat stelt hun eigen Private Cloud Platform te creëren en te beheren. Deze strategische keuze is ingegeven door de overtuiging dat Private Cloud Platforms unieke voordelen bieden in vergelijking met (semi)publieke Cloud Platforms. In dit artikel, zullen we dieper ingaan op de redenen achter deze keuze en de voordelen die hiermee worden nagestreefd. Of je nu voor een gevestigde Cloud-infrastructuur kiest of jezelf richt op een meer besloten benadering, de inzichten die volgen, zullen helpen bij het vormen van een weloverwogen beslissing die in lijn is met de doelstellingen van je bedrijf.

Wat is een Cloud Platform?

Met een Cloud Platform, ook wel een publiek of openbaar Cloud Platform genoemd, bieden externe Cloud Service Providers de software  infrastructuur en services. Voorbeelden hiervan zijn: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) en anderen. Deze providers hebben datacenters over de hele wereld waarin ze rekenkracht, opslag en services aanbieden aan gebruikers op basis van een pay-as-you-go model. Als gebruiker kun je resources zoals virtuele machines, opslagruimte, databases, netwerkdiensten afnemen en deze beheer je dan via een internetverbinding. Publieke Cloud Platforms bieden schaalbaarheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit, omdat je als gebruiker alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Wat is een Private Cloud Platform?

Een Private Cloud Platform verwijst naar een Cloud Infrastructuur en Service exclusief voor één organisatie. Met een Private Cloud Platform beheer je als bedrijf zelf of via een provider je eigen datacenter en/of gehuurde infrastructuur. Hierbij worden Cloud Technologieën zoals virtualisatie, automatisering en self service toegepast om de resources beschikbaar te stellen aan verschillende afdelingen of teams binnen de organisatie. Het belangrijkste doel van een Private Cloud is om de voordelen van cloud computing, zoals schaalbaarheid en flexibiliteit, te bieden terwijl je als organisatie volledige controle hebt over de infrastructuur en de beveiliging.


Voordelen van een Private Cloud Platform

Hier zijn enkele voordelen van een Private Cloud Platform:

  1. Beveiliging - Met een Private Cloud Platform heb jij de controle over de gegevensopslag, -verwerking en -beheer. Dit is vooral belangrijk wanneer gevoelige gegevens moeten worden beschermd. Met het Spire Systeem gebruik je een volledig beveiligd systeem inclusief firewall-configuraties, versleuteling en toegangscontroles. Dit is vooral ook belangrijk voor sectoren die te maken hebben met strikte wettelijke en industriële naleving vereisten.
  2. Aanpasbaar aan specifieke behoeften - Met een Private Cloud kun je de infrastructuur en resources nauwkeurig afstemmen op jullie specifieke behoeften en wensen. Met de Building Blocks, Packages, Extensies en het Maatwerk van Spire  worden de workflows geoptimaliseerd door gebruik te maken van diverse applicaties en tools.
  3. Betere prestatiecontrole - Als organisatie heb je met een Private Cloud meer inzicht, overzicht en controle over de prestaties van de resources. Je kunt besluiten maken en voorspellingen doen op grond van actuele data. De allocatie van resources kan plaatsvinden op basis van de behoeften van workloads en voorkom je dat gedeelde resources van andere gebruikers de prestaties beïnvloeden.
  4. Voorspelbare kostenstructuur op de lange termijn - Hoewel de initiële investeringen voor de ontwikkeling en bouw van een Private Cloud Platform over het algemeen hoger zijn dan het gebruik van publieke Cloud Services, zijn de kosten op lange termijn voorspelbaar en duidelijker, aangezien de infrastructuur al is aangeschaft en geïmplementeerd. Je weet waar je aan toe bent!
  5. Real-time data - Met een Private Cloud Platform beschik je over real-time data. Met andere publieke Cloud Platforms is dat vaak niet het geval. De synchronisatie gebeurt in publieke Cloud Platforms vaak in intervallen en niet in real-time. Met jouw eigen Spire Private Cloud Platform ben je verzekerd van één dataset die 24/7 gesynchroniseerd is.

Conclusie

De keuze voor het beheer van jouw systeem in een Cloud Platform of Private Cloud Platform is afhankelijk van de behoeften en wensen van jouw bedrijf, maar ook de beveiligingsvereisten, het budget, de schaalbaarheid en controle spelen een belangrijke rol.

Sommige organisaties kiezen bijvoorbeeld voor een hybride aanpak waarbij ze kiezen voor een combinatie van publieke cloud resources en een Private Cloud Platform. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden lees je in dit artikel.

Spiresolutions

Wij bij Spiresolutions werken met SaaS (Software as a Service). Met ons robuuste, schaalbare en veilige Spire Systeem bieden wij een uitstekende service, dragen wij zorg voor continu updates en het onderhoud van onze  software systemen, inclusief jouw Private Cloud Platform. Dit platform hosten en ontwikkelen wij continu door in de Cloud.


Weet je nog niet wat je voor jouw bedrijf wilt? Zit je nog met vragen? Neem contact op met ons of regel een vrijblijvend consult met Serge Janssen Daalen, oprichter van Spiresolutions. Samen komen we tot de beste oplossing voor jouw bedrijf.

SpireSolutions - Digital Transformation Made Easy

Reacties

Populaire posts van deze blog

AI Powered Software Systeem: De Totale Gamechanger!

Agile Service Management: geen hype, maar een noodzaak voor succes!

Software Chaos: wanneer systemen falen, zijn de gebruikers de dupe