Toe aan een transformatie in jullie bedrijfssystemen?



3 aspecten om rekening mee te houden, voordat je de keuze maakt door wie je dat laat doen.

Door: Serge Janssen Daalen, 16 mei 2023

Het transformeren van bedrijfssystemen is een complex proces. De hoeveelheid technologische oplossingen, met veel gebruikte termen als ERP, Saas, Cloud Computing en On-Premise, kunnen voor verwarring zorgen wanneer er geen toelichting wordt gegeven over verschillen en voordelen. Er zijn daarnaast nog tal van andere zaken waar jullie rekening mee moeten houden tijdens jullie onderzoek naar de beste oplossing voor jullie bedrijfsprocessen.

Ik loods jullie graag door dit proces heen. Met de juiste begeleiding en expertise, kunnen ook jullie straks de juiste keuzes maken en jullie bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Hier is mijn Go-To lijstje met overwegingen waar jullie rekening mee moeten houden, voordat jullie de keuze maken met wat en door wie jullie de bedrijfssystemen laten transformeren.

Stel als bedrijf de volgende 3 vragen:

1. Wat voor een bedrijf willen wij zijn? Denk na over de kernwaarden, doelen en ambities van jullie bedrijf. Waar staan jullie voor? Waar streven jullie naar? Streven jullie naar groei, innovatie, duurzaamheid of klantgerichtheid? DNA Match of Clash. 2. Wat voor een bedrijf is de software leverancier? Is de softwareleverancier een partner die softwarelicenties verkoopt of ontwikkelen zij de software zelf? Bieden ze kant-en-klare pakketten aan of bieden zij maatwerk? Focussen zij zich specifiek op één of een klein aantal sectoren, of bieden zij hun diensten aan vele verschillende branches aan? Specialist vs Generalist.

3. Wat is de ideale uitkomst en welk resultaat hebben jullie voor ogen? Zijn jullie op zoek naar een update van het huidige systeem, of denken jullie dat alles op de schop moet, of beter of anders zou moeten? Digitale upgrade vs Digitale transformatie.

Het definiëren van jullie eigen bedrijfsvisie - en deze toevoegen aan de aspecten ter overweging - helpt bij het maken van een passende keuze. Het is belangrijk om ook de technologische keuzes af te stemmen op jullie visie. De juiste keuze zal immers een solide basis vormen en bijdragen aan het realiseren van jullie lange termijn visie en -doelstellingen, en daarmee mede zorgen voor een succesvolle transformatie van jullie bedrijf.

Spire biedt maatwerk software. Ik en het Spire Team willen jullie graag ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes en vervolgens samen met jullie een krachtig en flexibel systeem voor jullie bedrijf ontwikkelen.

SpireSolutions - Digital Transformation Made Easy

Reacties

Populaire posts van deze blog

AI Powered Software Systeem: De Totale Gamechanger!

Agile Service Management: geen hype, maar een noodzaak voor succes!

Software Chaos: wanneer systemen falen, zijn de gebruikers de dupe