Ontevreden klanten en omzetverlies vanwege gebrekkige systemen. Hoe voorkom je dit?


Door: Serge Janssen Daalen, 24 juli 2023

Tevreden klanten zijn essentieel voor ieder bedrijf. Maar hoe verhoog je nou de klanttevredenheid als de systemen binnen jouw bedrijf niet soepel (samen)werken en op elkaar zijn afgestemd? Het risico op klantverlies en, als gevolg daarvan, omzetverlies, is zeer groot. Hoe voorkom je ontevreden klanten vanwege gebrekkige systemen en zorg je dat jouw systemen continu kwaliteit leveren en up-to-date zijn? Oftewel hoe zorg je ervoor dat jouw klanten tevreden zijn en blijven?

Hoe voorkom je ontevreden klanten en omzetverlies?

Wanneer je onderstaande 5 maatregelen volgt en proactief omgaat met jullie systeembeheer, kun je de kans op ontevreden klanten als gevolg van defecte systemen aanzienlijk verkleinen.

Continue up-to-date en feedback - Zorg dat het systeem continu up-to-date is. Monitor de prestaties van de systemen en betrek de klant hierbij. Verzamel en gebruik de feedback van klanten voor de verbetering van de kwaliteit. Leer van je fouten en pak kleine problemen direct aan voordat ze uitgroeien tot grote problemen.

Uitstekende klantenservice en communicatie - Zorg voor een uitstekende klantenservice met open en duidelijke communicatie. Zorg dat de gebruikers via verschillende kanalen problemen kunnen melden of om hulp kunnen vragen. Wees eerlijk over eventuele problemen en werk proactief aan oplossingen. Gebruik een goed ticketingsysteem waarin duidelijk is wat de prioriteiten zijn.

Training en opleiding van gebruikers - Zorg ervoor dat je klanten en jouw medewerkers de juiste training krijgen om de systemen te begrijpen en effectief te gebruiken. Goed  opgeleide en geïnformeerde gebruikers zullen minder snel problemen ondervinden en kunnen kleine problemen vaak zelf oplossen.

Cultuur van continu verbeteren - Stimuleer een cultuur van continu verbeteren binnen het bedrijf, oftewel Agile. Streef naar een mindset waarin medewerkers altijd op zoek zijn naar manieren om de systemen en processen te verbeteren en klanttevredenheid te verhogen.

Investeer in de juiste technologie - Kies voor betrouwbare, geavanceerde én schaalbare technologie die goed aansluit bij de behoeften in jullie eigen bedrijf, maar ook bij de behoeften van jullie klanten. Goedkope, inferieure systemen zullen op de lange termijn tot meer problemen, ontevreden klanten en onvermijdelijk omzetverlies leiden.

Spiresolutions

Ons Spire Essentials Systeem voldoet aan al de bovenstaande punten. Spire Essentials is een all-in-one systeem, waarin alle gegevens en processen van jullie bedrijf, in één dataset, van order tot eindfactuur, zijn samengebracht. Het systeem is eenvoudig uitbreidbaar met onze Building Blocks en Maatwerk.

Jij en jouw medewerkers zullen direct, vanaf de start, betrokken worden bij de ontwikkeling van jullie eigen Spire Platform. Wij doen dit samen! Voorkom ontevreden klanten met een robuust en flexibel systeem.

Neem contact met ons op en laten we samen gaan ontdekken hoe wij het ideale Spire Cloud Platform voor jouw bedrijf kunnen gaan bouwen.

SpireSolutions - Digital Transformation Made Easy

Reacties

Populaire posts van deze blog

AI Powered Software Systeem: De Totale Gamechanger!

Agile Service Management: geen hype, maar een noodzaak voor succes!

Software Chaos: wanneer systemen falen, zijn de gebruikers de dupe